„Grave of the Fireflies”

Multi dintre voi se vor intreba care este legatura dintre filmul de animatie „Grave of the Fireflies” din 1988 al regizorului japonez Isao Takahata si fotografie. Filmul, considerat de criticii de specialitate a fi unul dintre cele mai bune realizate impotriva razboiului alaturi de „Lista lui Schindler”, reda povestea luptei pentru supravietuire a doi copii ramasi fara parinti si fara casa, in timpul bombardamentelor americane asupra orasului lor.

Desi, plin de dorinta de viata, fimul este departe de a fi ceva te va face sa te simti bine. Ba din contra, iti va intoarce pe dos fiecare fibra din cauza incarcaturii emotionale puternice. Nu este un film cu „happy end”, dar nici un film cu lacrimi uriase.

Revenind la fotografie, aceasta reprezinta decupajul static al unei imagini dintr-un flux vizual real si continuu. Pentru a putea transmite mesajul acestei imagini, sensibilitatea celui ce realizeaza decupajul trebuie suprapusa, macar partial, cu cea a celui care il receptioneaza.

Filmul este construit pe baza romanului biografic al lui Akiyuki Nosaka care si-a pierdut sora in timpul foametei din Japonia celui de-al doilea Razboi Mondial. Un decupaj al realitatii vazute din alt unghi decat cel al filmelor cu eroi americani.

Recomand.

Reclame

~ de 35milimetri pe ianuarie 15, 2011.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s